Loopbaancoaching voor juristen

Het werk als jurist kan soms tegenvallen. Met name het in balans houden van de werk en privé. Als jurist heb je veel verantwoordelijkheid binnen je werk. Wat valt er tegen te doen? Het werk doe je niet alleen voor de kost. Tevens wil je je kwaliteiten kunnen benutten. Je wilt je werk goed doen en haalt daarmee voldoening uit je werk.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Wil je werken aan je loopbaanontwikkeling door stil te staan bij je persoonlijke en professionele ontwikkelpunten, dan kun je een loopbaancoach inhuren.

Een loopbaancoach richt zich op jou en jouw ontwikkeling. Samen kijken jullie naar je loopbaanvraag en bestuderen jullie dat middels gespreksvoering.

Verkennen, versterken of een carrièreswitch

Herken je je in één of meerdere van de onderstaande vragen? Dan kan jij baat hebben bij loopbaancoaching. Ben je benieuwd naar:

  • je loopbaan verkennen
  • je loopbaan versterken
  • een nieuwe weg in slaan binnen je loopbaan

Loopbaancoaching draait om het verkennen, versterken of het oriënteren op een nieuwe baan. Je kunt je afvragen of je meer uit je werk kunt halen of dat je een nieuwe functie wel interessant vindt. Misschien wil je heel wat anders doen tot je pensioen. Hoe dan ook een loopbaancoach denkt graag met je mee.

3 vragen binnen loopbaancoaching

De loopbaancoach is er voor jou om je op weg te helpen door middel van 3 vragen te laten beantwoorden, namelijk:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?

Het gaat om zelfkennis vergroten

De loopbaancoach begeleidt je bij het persoonlijk en professioneel ontwikkelen binnen je werk als jurist. Het stilstaan bij jouw eigen loopbaan is een mogelijkheid om zelfkennis te vergroten. Zelfkennis helpt je op weg binnen je loopbaan en om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Teven helpt het je om obstakels te overzien en deze aan te pakken.

Wat wil jij bereiken?

De loopbaancoach luistert aandachtig naar jouw verhaal. Het gaat erom wat jij wil bespreken. Je hoeft het niet eens concreet te hebben. Het gaat erom dat jij een stapje verder wilt komen in je loopbaanontwikkeling.

Wat bespreek je binnen loopbaancoaching? Ontdekken wat je sterke en zwakke kanten zijn kan je helpen om daar bewuster mee om te gaan. Daarnaast sta je stil bij je drijfveren. Waarom heb je voor dit werk gekozen? Voel je je nog op je plek binnen dit werk, functie en organisatie? Vind je dat je meer kan? Wil je liever een ander functie? Al deze vragen beantwoord je middels een of meerdere gesprekken met de loopbaancoach. De loopbaancoach helpt je bij het herstructureren van je antwoorden.

Hoe vind je als jurist een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Als jurist weet jij als geen ander dat je niet zomaar iets moet doen. Kies daarom voor een loopbaancoach met de nodige opleiding en ervaring om op deskundige wijze geholpen te worden. Hieronder een opsomming waar je op kunt letten bij het vinden van een goede loopbaancoach. Zo een coach:

  • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Wie betaalt de loopbaancoaching?

Indien je door je werkgever doorverwezen wordt naar een loopbaancoach kun je verwachten dat zij voor de kosten opdraaien. Bespreek dit met je werkgever. Als je geen werkgever hebt en dus opzoek moet naar een nieuwe kun je als particulier rekenen op een belastingteruggaaf.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.