Loopbaancoaching voor directeuren

Zelfkennis is je bekend, je hebt veel werkervaring. Je hebt ervaring met managen en bent beginnende of ervaren directeur. Je vraagt je af wat er nog meer te halen valt uit je werk of wilt weten hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken in de werksituatie.

Waarom jobcoaching?

Het beroep van directeur vraagt veel kennis en vaardigheden. Je bent begonnen aan een nieuwe uitdaging en vraagt je af hoe je dit het beste kunt aanpakken? Een loopbaancoach kan je daarbij helpen.

Een loopbaancoach is er voor jou als directeur. Jij wilt je zelfkennis onder de loep nemen en nagaan wat je drijfveren zijn. Je wilt weten op welke punten je persoonlijk of professioneel nog verder kunt ontwikkelen en je bent benieuwd hoe jij dit alles aan kunt pakken. Durf jij naar jezelf te kijken en bereidt om dat te doen? Een loopbaancoach helpt je bij het verder ontwikkelen.

Persoonlijke en professionele groei van de directeur

De loopbaancoach is een sparringpartner die naar jou luistert en je ook feedback kan geven. Zo krijg je meer inzicht in wat jouw aandeel is aan het probleem/aanpak en wat jij als persoon zou kunnen veranderen. Je leert jezelf door en door kennen en indien nodig leer je om belemmerende patronen te doorbreken.

De persoonlijke ontwikkeling kan ook op het gebied van kwaliteiten zijn. Dat je ontdekt hoe je je kwaliteiten verder ontwikkelt en/of hoe je deze beter kunt inzetten. Werkdruk die veel spanning met zich meebrengt kan je ruimte tot zelfreflectie inperken. Ook daarbij kan een loopbaancoach veel betekenen.

Het brengen van privé en werk in balans is en blijft een uitdaging bij een beroep als directeur. Je kunt bij een loopbaancoach inzichten opdoen die jou leren om de balans goed op te maken.

Hoe vind je als directeur een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Als directeur is het zeker belangrijk om een coach te vinden die inzicht heeft in het vak en weet waar jij het over hebt. Het liefst wil je een coach tegenkomen die ook een directeur is (geweest). Een loopbaancoach die je dan vakgericht en deskundig kan coachen. Hieronder vind je een aantal eisen waar je aan kunt denken bij het vinden van een goede loopbaancoach:

  • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.