Tarieven

Loopbaancoaching kost gemiddeld 80 euro per uur. Dan hebben we het over een beginnend loopbaancoach. We maken onderscheid tussen een beginnend en ervaren loopbaancoach.

De prijs van een loopbaangesprek ligt aan de loopcoach die je kiest. Een beginnend loopbaancoach heeft een vanaf uurprijs van 80 euro terwijl een ervaren loopbaancoach een uurtarief van 100 tot 200 euro hanteert.

Het ligt aan jou voor welke loopbaancoach je wilt gaan. Je kunt dat beoordelen door je loopbaanvraag te bestuderen. Ben je bijvoorbeeld een starter, herintreder, particulier, jeugdzorg medewerker, bouw medewerker of een beginnend leraar? Dan kun je al baat hebben bij een beginnend loopbaancoach.

Loopbaancoaching voor hoogopgeleiden

Ben je een (huis)arts, IT specialist, manager, directeur, ervaren docent, 50 plusser dan raden we je aan om voor een ervaren loopbaancoach te gaan. Je hebt zelf een lange loopbaanontwikkeling doorlopen en dat vraagt deskundig advies.

Beginnend loopbaancoach

Een beginnend loopbaancoach heeft de nodige opleidingen gevolgd. Denk daarbij aan een gecertificeerde en/of geaccrediteerde coachingsopleiding. De beginnende loopbaancoach heeft in de opleiding de vergaren kennis toegepast om voldoende kennis te doen van coachingstechnieken. Daarnaast is een beginnend coach parttime of fulltime gaan coachen en heeft meestal minimaal een jaar ervaring met loopbaancoaching.

Ervaren loopbaancoach

Een ervaren loopbaancoach heeft een of meerdere coachingsopleidingen afgerond die gecertificeerd of geaccrediteerd zijn. Daarnaast heeft een ervaren loopbaancoach minimaal 4 jaar coachingservaring.