5 redenen om een loopbaancoach in te huren

We kunnen genoeg redenen benoemen waarom je een jobcoach zou kunnen inhuren. Echter hebben we hierna de meest nuttige redenen voor je opgesomd zodat jij de vraag 'Is loopbaancoaching zinvol?' kunt beantwoorden.

1. Iemand die je laat ontdekken wat je wilt!

Je hebt vast een eigen netwerk. Of je netwerk nu klein of groot is maakt verder niet uit. Je kunt in ieder geval je verhaal kwijt bij iemand die er naar wilt luisteren. Dat is over alledaagse zaken. Ken jij iemand in je nabije omgeving die veel meer dan dat wilt? Die oprecht naar je luistert en je inzichten biedt om te kunnen groeien? Juist, zo'n persoon vinden is lastig. Als je het wel hebt, lucky you! Als je het niet hebt dan kan een loopbaancoach zo'n iemand voor jou zijn. Iemand die je laat ontdekken wat jij nog in het leven op het gebied van werk wilt.

2. Iemand die je motiveert en stimuleert om tot actie over te gaan

Het is fijn als er iemand is die naar ons luistert en ons verhaal serieus neemt. Stel dat je een goede baan hebt die je wilt opzeggen om voor jezelf te beginnen? Voor de meeste mensen is dit te risicovol en wordt het dan ook vaak afgeraden door de omgeving. Een loopbaancoach oordeelt juist niet en stimuleert jou in wat je wilt doen. Uiteraard zal een loopbaancoach vanuit realistisch oogpunt je ambities door jou laten beoordelen.

3. Iemand die aandachtig naar jou luistert

Velen van ons hebben een partner, goede vriend(in), ouder(s) die de tijd nemen om naar je te luisteren. Echter is de vraag, is het ook echt om te luisteren? Meestal krijg je na een aantal zinnen al kritiek of advies. Ongevraagd advies of een mening kan erg storend zijn. Een loopbaancoach luistert aandachtig naar jouw verhaal en stelt tussendoor vragen om je diepere 'ik' beter te leren kennen. Doordat je meer zelfkennis opbouwt krijg je meer grip op jouw situatie. Of het nu om het oplossen van een probleem gaat of dat je voor jezelf wilt beginnen, het is jouw keuze die jij voor jezelf (en misschien voor je gezin) zal nemen.

4. Iemand die je zelfkennis doet groeien

Het traject is bedoelt om je probleem/obstakel of wens duidelijk te maken. Dat doe je niet voor de loopbaancoach, maar voor jezelf. Je vertelt het wel aan de loopbaancoach, maar in werkelijkheid praat je tegen jezelf. Je zoekt de verdieping om jezelf door en door te leren kennen. Om te ontdekken of je het wel goed hebt gedaan of goed is wat je van plan bent om te doen. De waarde van zelfkennis is onbeschrijfelijk. Je eigen sparringpartner worden, wie wil dat niet?

5. Iemand die er voor je is

We weten vaak wel wat we heel graag willen. Onze intuïtie verklapt een heleboel. Het bespreekbaar maken en een dialoog aangaan met iemand die ons begrijpt, niet oordeelt, maar met name stimuleert is erg fijn. Iemand die je niet tegenhoudt maar ook niet vertelt hoe het moet, iemand die alleen luistert en jou stimuleert in de dingen die jij wilt, klinkt dat niet goed? Een loopbaancoach kan de rol van zo iemand vervullen. Als jij vindt dat je meer kan, dan gelooft en support de loopbaancoach jou daar ook in. Die stimuleert jou om er ook meer uit te halen. Daarnaast komt de loopbaancoach er ook op terug, zodat je kunt blijven sparren wat lukte en wat niet lukte, uiteraard nog steeds zonder oordeel!

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij loopbaancoaches in jouw regio op. Leg het aanbod naast elkaar, maak een eerste kennismakingsgesprek en bekijk welke coach het beste bij je past.