Loopbaancoaching voor 50 plussers

Je hebt tientallen jaren ervaring in dezelfde sector of je hebt gewerkt binnen verschillende sectoren. Het is tijd om iets nieuws te zoeken. Loopbaancoaching voor 50 plussers is waardevol. Je hebt een bagage aan kennis en vaardigheden en misschien wel een specialisme in een bepaald vak. Opzoek naar een nieuwe werkgever of een carrière switch maken op deze leeftijd kan spannend zijn. Je hoeft niet langer te lopen met vragen, stap af op een loopbaancoach en krijg inzicht in de mogelijkheden wat kan.

Wat betekent een loopbaancoach voor 50 plus?

Als je je herkent in één van de bovengenoemde punten of als je gewoon ontevreden bent in wat je nu doet kan een loopbaancoach jou helpen. Een loopbaancoach is een persoonlijk aanspreekpunt. Je kunt het vergelijken met een psycholoog. Een loopbaancoach luistert aandachtig naar jouw werk gerelateerde verhaal en stuurt jou aan in het gesprek. Dat doet de loopbaancoach om jou inzichten te geven in je handelen. Jij weet als geen anders waarom je iets doet.

Iets nieuws

Je ervaring is hoogstwaarschijnlijk goud waard. Een goede werkgever zal ervaring waarderen. Een mooi balans tussen starters en ervaren werknemers is het mooist. Zo kunnen ze beiden van elkaar leren. Wanneer het voelt alsof er geen uitdaging meer is is het begrijpelijk dat u verlangt naar iets nieuws.

Uitdaging vinden bij huidige werk

Je hoeft niet altijd van baan te veranderen voor meer uitdaging. Op je huidige werkplek kun je misschien doorgroeien. Je wilt je tenslotte ontwikkelen. Sommigen hebben de ambitie om hogerop te komen in functie. Anderen willen juist een ander functie vervullen. Veel werkgevers dagen hun personeel ook uit door ze een andere functiemogelijkheid te geven. Misschien is dat iets voor jou?

Helemaal iets anders doen

Het is ook mogelijk om een carrière switch te maken. Dat je eigenlijk wel nieuwsgierig bent naar een andere sector. Misschien eentje die erg veel lijkt op je huidige werk of juist echt helemaal iets anders. Het kan ook zijn dat je op een bepaald leeftijd toch hebt ontdekt dat je drijfveren ergens altijd liggen en misschien wel altijd al daar lagen maar door omstandigheden jij dat beroep niet heb kunnen uitoefenen. Het zou maar zo kunnen dat het nu tijd is om dat nu waar te maken!

Langdurig ziek

Heb je last gehad van een burn-out of ben je langdurig ziek geweest door een ander gezondheidsreden dan kan het herintreden op de arbeidsmarkt veel van je verwachten. Een loopbaancoach kan je helpen om het herintreden zo soepel mogelijk te laten verlopen door met jou te kijken waar u kunt beginnen. Dat al beslissen kan lastig zijn.

Hoe vind je als 50 plusser een goede loopbaancoach?

Met al jou ervaring heb je ook recht op een goede loopbaancoach met ervaring. Wie anders kan je beter helpen als een coach die vaker iemand heeft geholpen met veel werkervaring? Daarom is het belangrijk om op bepaalde punten te letten. Waar kun je op letten bij het zoeken van een goede loopbaancoach?

Een goede loopbaancoach voor starters voldoet aan de volgende eisen;

  • heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring (basis loopbaancoaches tot 4 jaar werkervaring)
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel over jou en jouw verhaal
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Waarom een gecertificeerde en/ of een geaccrediteerde opleiding?

Loopbaancoach is geen beschermd beroep wat maakt dat iedereen zich loopbaancoach mag noemen. Je wilt toch wel gecoacht worden door iemand die verstand van zaken heeft en dit eerder is getoetst? Een loopbaancoach die een opleiding heeft afgerond mag je een ‘professional’ noemen.

Waarom een ervaren loopbaancoach?

Tegenwoordig kun je specifiek kiezen voor een ervaren loopbaancoach. in jouw geval, als 50 plusser, is het verstandig om gecoacht te worden door een senior loopbaancoach. Een senior loopbaancoach heeft tot wel 10 jaar werkervaring in loopbaancoaching.

Luistert vooral

Je gaat naar een loopbaancoach om je loopbaanvraagstuk te bespreken. Een loopbaancoach luistert aandachtig en zorgt ervoor dat jij de diepte in kunt. Daarvoor gebruikt hij verschillende methodes. Luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD) techniek is een techniek wat hij kan gebruiken. Het gaat om jou, dus jij bent aan het woord!

Velt geen oordeel

Wat je ook vertelt niets is gek of raar voor de loopbaancoach. Je bent er om te ontdekken waar je vast in loopt, dus is het belangrijk dat je je loopbaancoach vertrouwt en je kunt laten gaan. Het is belangrijk dat je dieper in je kern kunt komt om te ontdekken waar de oorzaak van je probleem ligt.

De loopbaancoach is positief, empathisch en stimulerend

Lijkt mij logisch! Je gaat tenslotte naar een loopbaancoach om gehoord te worden en daarbij begrip te krijgen voor jouw obstakels. Je wilt op weg geholpen worden en dat moet zeker positief zijn om jou in beweging te krijgen. Wanneer je aan de slag moet kun je complimenten goed gebruiken, dus zal je loopbaancoach die ook geven.

Zelfkennis van de loopbaancoach

Het doel is jouw zelfkennis vergroten. Wie kan dat het beste? Iemand die zelf beschikt over zelfkennis. Een loopbaancoach die opgeleid en ervaren is heeft de nodige kennis, vaardigheden en zelfkennis om jou zo goed mogelijk te coachen bij jou loopbaan.

Loopbaancoaching voor 50 plus, heeft het zin?

Zeker. Iedereen kan baat hebben bij loopbaancoaching en met name jij als 50 plusser. Je werkervaring is waardevol en moet benut kunnen worden bij een nieuwe werkgever. Een loopbaancoach is er om je op weg te helpen naar een (geschikte) baan die past bij je werkervaring en je ambities.

Betaalt mijn werkgever de kosten?

Als je door je werkgever verwezen bent naar een loopbaancoach, dan kun je erop rekenen dat zij voor de kosten opdraaien. Bespreek dit vooraf. De werkgever reserveert een deel voor de scholing van zijn werknemer. Uit dat potje zou je loopbaantraject betaalt kunnen worden.

Ga je als particulier zelf naar een loopbaancoach, dan wordt het in de meeste gevallen niet vergoed door je werkgever. Als het bedoelt is om je verder te ontwikkelen, dan kun je rekenen op het zelf betalen van de kosten. Het kost je dan even wat, maar het is zeker een investering op de toekomst.