Loopbaancoaching voor bedrijven

Waar anders dan binnen een bedrijf zou je aan loopbaancoaching denken? Werknemers zijn erg verschillend en toch moeten ze samen een team vormen. Dat kan soms lastig zijn. Loopbaancoaching biedt daar hulp bij.

Je werknemers

Misschien wil je als bedrijf dat iedere werknemer een traject van loopbaancoaching volgt voor haar eigen ontwikkeling. Iedereen is anders en iedereen heeft een eigen aanpak nodig. Een loopbaancoach coacht een werknemer van een bedrijf op persoonlijk en professioneel gebied zodat de werknemer meer uit zichzelf wil en kan halen.

Een echt team

Elk individu heeft zo zijn/haar eigen kwaliteiten. Hoe zorg je er binnen een team voor dat iedereen de eigen kwaliteiten inzet om samen iets moois neer te zetten? Hoe zorg je dat ieder individu een teamgevoel krijgt? Hoe breng je deze mensen bij elkaar? Binnen loopbaancoaching wordt er stil gestaan bij dit soort vragen. Jobcoaching kan op weg helpen bij het willen worden van een echt team en om efficiënter te gaan werken.

Werknemers met een burn-out

Binnen vele sectoren komen burn-outs steeds vaker voor. Een hoge werkdruk kan hier een belangrijke rol in spelen. Echter kunnen andere gevallen ook zo een burn-out aantrekken. Wat die gevallen zijn, kun je onderzoeken binnen je team. De werknemers zullen opener zijn in een vertrouwde omgeving, oftewel wanneer hun werk niet op het spel staat. Door een loopbaancoach in te huren kun je de redenen uit jouw team krijgen zonder er zelf bij betrokken te zijn.

Waardevolle uitkomsten voor bedrijven

Het loskrijgen van informatie, maar ook werken aan de verkregen informatie is een mogelijkheid binnen loopbaancoaching. Het kan over burn-out gaan, maar ook over hoe de werknemers denken over meer werkplezier: een belangrijk punt om het ziekteverzuim terug te laten dringen.

Hoe vind je als bedrijf een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Voor bedrijven is het des te lastiger om de juiste loopbaancoach te vinden. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben wij voor jou een aantal belangrijke punten opgesomd waar je rekening mee kunt houden bij het vinden van de juiste loopbaancoach:

  • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Wie betaalt de loopbaancoaching?

Voor werkgevers geldt dat de kosten onder gerichte vrijstellingen valt. Het bedrag dat betaalt moet worden is aftrekbaar als zakelijke uitgaven. De coaching dient te zijn gericht op een financieel-economische verbetering van je positie in de maatschappij. Voor de aftrek geldt een drempel van €500 en een maximum van €15.000. Voor verdere informatie zie www.belastingdienst.nl

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jouw bedrijf en je werknemers is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij jullie past.