Het loopbaantraject

Hoe ziet een gemiddeld loopbaancoachingstraject eruit? Het is fijn om vooraf te weten waar je aan begint. Zo kun je voorbereid te werk gaan en weten wat je te wachten staat. De loopbaancoaching kent 3 fasen, namelijk:

  1. Het kennismakingsgesprek

    Tijdens het kennismaken leg je jouw loopbaanvraagstuk voor aan je loopbaancoach. Samen analyseren jullie waarin jij wilt ontwikkelen, vastloopt of verder wilt. De loopbaanvraag wordt concreter gemaakt om doelgericht aan de slag te gaan. Wanneer je te maken hebt met meerdere problemen wordt dat probleem inzichtelijk gemaakt en gekeken welk probleem voorrang heeft. Alle problemen/obstakels krijgen aandacht zolang het als een doel is geformuleerd.

  2. De vervolggesprekken

    Tijdens de volggesprekken werk je samen met de coach aan je loopbaanvraag. De gesprekken zijn gericht op het verkrijgen van inzichten in de problemen, het in kaart brengen van de problemen en achterhalen hoe je het gaat aanpakken. Tot slot stel je doelen op waarmee je gericht aan de slag gaat. Het aantal vervolggesprekken hangt echter af van de loopbaanvraag. Hoe complexer hoe langer het traject kan duren. Gemiddeld hebben anderen 1 tot 5 vervolggesprekken nodig.

  3. Het eindgesprek

    Uiteraard vindt er na ieder vervolggesprek een evaluatiemoment plaats. Bij het eindgesprek wordt het hele traject en de gerealiseerde doelen bekeken en gecheckt of ze zijn behaald. Daarnaast kan de loopbaancoach je nog gerichte feedback geven om het resultaat optimaal te behouden. Er is ook ruimte om de coaching en de coach te voorzien van feedback.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij loopbaancoaches in jouw regio op. Leg het aanbod naast elkaar, maak een eerste kennismakingsgesprek en bekijk welke coach het beste bij je past.