Soorten coaching

De wereld van vandaag biedt veel, maar eist ook veel. Je moet bij wijze van 10 dingen tegelijk kunnen. De mens is daar niet voor gemaakt.

Daarom is er voor veel aspecten in het leven een coachingstraject. De meest voorkomende soorten coaching zijn:

 1. Loopbaancoaching

  Je wordt gecoacht over een werksituatie. Dat kan van alles zijn, denk aan; carrière switch, herintreden op de arbeidsmarkt na langdurige ziekte of werkloosheid, opnieuw starten na een burn-out, oriënteren op de doorgroeimogelijkheden.

 2. Life coaching

  Life coaching is een breed aspect binnen coaching. Het kan gaan over het ontdekken waar je in het leven staat, jezelf ontdekken, levensdoelen realiseren, een nieuw richting geven aan je leven enzovoort. Eigenlijk bedoeld voor eenieder die vind dat je meer uit het leven gehaald kan worden. Dat lukt je soms niet alleen, dus helpt een lifecoach je daarbij.

 3. Relatie coaching

  Loop je vast in je relatie of zijn er onenigheden, dan kan je baat hebben bij relatie coaching. Relatie coaching richt zich op het versterken van de samenwerking in een relatie. De relatie coaching richt zich met name op communicatie.

 4. Team coaching

  Bij team coaching is de coaching niet gericht op die individu maar op de hele groep. Er wordt gekeken naar de samenwerking binnen een team en de interacties tussen teamleden wordt onder de loep genomen.

 5. Outplacement coaching

  Bij outplacement coaching gaat het om coachen van iemand die ontslagen wordt of dreigt ontslagen te worden. Het traject richt zich op het maken van een volgend stap in je carrière. Je wordt binnen de coaching voorbereid op een nieuwe baan door o.a. gebruik te maken van je eigen netwerk.

 6. Mental coaching

  Mental coaching wordt vooral gebruikt bij sporters. Naast de personal coaching, wat zich richt op lichamelijke prestaties, is het belangrijk om mentaal net zo sterk te zijn. Je wordt gecoacht om je mentale blokkades aan te pakken en eventuele negatieve overtuigingen die je succes in de weg kan staan leren ombuigen tot positieve overtuigingen.

 7. Financiële coaching

  Heb je je financiën niet op orde of weet je niet hoe het komt dat je steeds maar financiële problemen blijft behouden, dan kan een financiële coach je helpen bij het helder krijgen van het overzicht.

 8. Stress coaching

  Ervaar je stress of wil je leren omgaan met stress, dan is stress coaching iets voor jou. Stress coaching richt zich op het omgaan met stress. Hoe kun je werk en privé scheiden en daarmee een gebalanceerd leven leiden? Dit is o.a. een thema binnen stress coaching.

 9. Burn-out coaching

  Burn-out is een nare gevolg van te lang doorgaan met dingen terwijl je mentaal en lichamelijk de signalen had om te stoppen. De reden kan van alles zijn. Naast dat je behandeld wordt door specialisten kun je baat hebben bij burn-out coaching. De burn-out coach is gespecialiseerd in het coachen van mensen met een burn-out of herstellende zijn van een burn-out om weer het werk op te pakken. Belangrijke thema’s zijn; hoe kan ik herstellen en hoe voorkom ik een nieuwe burn-out. De burn-out coach geeft daarbij handvatten.

 10. Mindfulness coaching

  Zoals de naam het al verklapt; leren mindfulness worden. Je mindfulness coach coacht je om op een niet reactieve manier bewust te zijn in lichaam en geest. Je leert om in het moment te zijn. Het gaat erom dat je je innerlijke rust vindt en zachter tegenover jezelf en anderen wordt.

 11. Slaap coaching

  De slaapcoach begeleidt je bij je slaapprobleem die voortkomt uit stress. Het klinkt misschien raar dat je daarvoor gecoacht moet worden, maar als je dagelijks daar last van hebt en dat je leven beïnvloedt is het idee om daarbij gecoacht te worden door een gespecialiseerde slaap coach geen raar idee. Het doel van de coaching is leren in slaap te komen door oefeningen.

Deze website gaat over loopbaancoaching, bekijk dus eens hoe een coach te werk gaat en wat de tarieven per uur zijn.