Loopbaancoaching voor de bouw

Je werkt in de bouw of bent een medewerker die in de bouw werkt achter de computer. Een grote verantwoordelijkheid ligt op je schouders. Je werkt met deadlines wat de werkdruk niet verlaagd.

Wil je je oriënteren op een carrièreswitch binnen de bouw? Of een totaal andere sector? De aanpak van zo'n stap vergt veel tijd en energie. De loopbaancoach kan waardevol zijn in zulke gevallen om dit proces soepel te laten verlopen. Je vraagt je af wat de mogelijkheden zijn, maar weet niet zo goed hoe je dit oppakken.

Ben je benieuwd naar:

 • je loopbaan verkennen
 • je loopbaan versterken
 • een nieuwe weg in slaan binnen je loopbaan

Loopbaancoaching draait om het verkennen, versterken of het oriënteren op een nieuwe baan. Je kunt je afvragen of je meer uit je werk kunt halen of dat je een nieuwe functie wel interessant vindt. Misschien wil je heel wat anders doen tot je pensioen. Hoe dan ook een loopbaancoach denkt graag met je mee.

De loopbaancoach is er voor jou om je op weg te helpen door middel van 3 vragen na te gaan, namelijk:

 1. Wie ben ik?
 2. Wat kan ik?
 3. Wat wil ik?

De loopbaancoach begeleidt je bij het persoonlijk en professioneel ontwikkelen binnen je werk in de bouw. Het is vaak hard werken en is er weinig ruimte voor zelfreflectie. Tijdens loopbaancoaching draait het juist daarom en niet om je werk.

Persoonlijke ontwikkeling van een bouw medewerker

Loopbaancoaching is gericht op jou. Het gaat om jou op weg te helpen om verder te groeien in je werk, het werk aangenamer te laten voelen of om je te leren om met werkdruk om te gaan.

Ontdekken wat je sterke en zwakke kanten zijn kan je helpen om daar bewuster mee om te gaan. Daarnaast sta je stil bij je drijfveren. Waarom heb je voor dit werk gekozen? Voel je je nog op je plek binnen dit werk, deze functie en organisatie? Vind je dat je meer kan? Wil je liever een ander functie? Al deze vragen beantwoord je middels een of meerdere gesprekken met de loopbaancoach. De loopbaancoach helpt je bij het herstructureren van je antwoorden.

Hoe vind je als bouw medewerker een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Als bouw medewerker zal je baat hebben bij een goede loopbaancoach.

Kies voor een loopbaancoach met de nodige opleiding en ervaring om op deskundige wijze geholpen te worden. Hieronder een opsomming waar je op kunt letten bij het vinden van een goede loopbaancoach.

Een loopbaancoach voor bouw medewerkers:

 • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
 • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
 • luistert vooral en praat zo min mogelijk
 • velt geen oordeel
 • is empathisch
 • is positief
 • is stimulerend om je tot actie te krijgen
 • beschikt over eigen zelfkennis

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.