Loopbaancoaching voor de creatieve sector

Je bent creatief en werkt in een creatieve sector. Je bent beeldend en visueel ingesteld. Mooie dingen maken is op je buik geschreven. In de creatieve sector werken is afwisselend, creatief en met name uitdagend. En vraagt je vast af of loopbaancoaching iets voor jou is. Loopbaancoaching is meer dan vragen beantwoorden over je werk. Loopbaancoaching richt zich op jou; jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling tot bloei brengen.

Loopbaancoaching iets voor jou?

Het gaat bij loopbaancoaching om je in beweging te krijgen om te groeien op persoonlijk vlak. Uiteraard wordt dit vervolgens gelinkt aan je werk. Je wilt graag jezelf beter leren kennen, dus je zelfkennis vergroten. Je weet niet zo goed waar je moet beginnen.

Je werkt vraagt veel creativiteit en daarvoor moet je lekker in je vel zitten en tot ontplooiing komen. Misschien lukt het niet meer om te schrijven, schilderen of iets grafisch te maken. Je weet niet waar het vandaan komt en wilt graag op onderzoek uit, maar weet niet waar te beginnen. Wij wel. Je kunt beginnen bij het vinden van een goede loopbaancoach die je dichter bij jezelf brengt. Het achterhalen van wat je drijfveren ook al weer waren.

3 redenen om naar een loopbaancoach te gaan

Herken je je in één of meerdere van de onderstaande punten? Dan kan jij baat hebben bij loopbaancoaching. Ben je benieuwd naar:

 • je loopbaan verkennen
 • je loopbaan versterken
 • een nieuwe weg in slaan binnen je loopbaan

Loopbaancoaching draait om het verkennen, versterken of het oriënteren op een nieuwe baan. Je kunt je afvragen of je meer uit je werk kunt halen of dat je een nieuwe functie wel interessant vindt. Misschien wil je heel wat anders doen tot je pensioen. Hoe dan ook een loopbaancoach denkt graag met je mee.

3 vragen binnen loopbaancoaching

De loopbaancoach is er voor jou om je op weg te helpen door middel van 3 vragen na te gaan, namelijk:

 1. Wie ben ik?
 2. Wat kan ik?
 3. Wat wil ik?

Vergroot je zelfkennis

De loopbaancoach begeleidt je bij het persoonlijk en professioneel ontwikkelen binnen je werk. Het stilstaan bij jouw eigen loopbaan is mogelijkheid tot zelfkennis vergroten. Zelfkennis helpt je op weg binnen je loopbaan om de juiste balans te tussen werk en privé. Teven helpt het je om obstakels te overzien en deze aan te pakken.

Wat wil jij bereiken?

De loopbaancoach luistert aandachtig naar jouw verhaal. Het gaat erom wat jij wil bespreken. Je hoeft het niet eens concreet te hebben. Het gaat erom dat jij een stapje verder wilt komen in je loopbaanontwikkeling.

Hoe vind je een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Als muzikant, grafisch ontwerpen, danseres, schilder, acteur en noem maar op heb je oog voor creativiteit. Een loopbaancoach die het creatieve werk kent en begrijpt is dus een must!

Kies voor een loopbaancoach met de nodige opleiding en ervaring om op deskundige wijze geholpen te worden. Hieronder een opsomming waar je op kunt letten bij het vinden van een goede loopbaancoach.

 • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
 • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
 • luistert vooral en praat zo min mogelijk
 • velt geen oordeel
 • is empathisch
 • is positief
 • is stimulerend om je tot actie te krijgen
 • beschikt over eigen zelfkennis

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.