Loopbaancoaching voor herintreders

Een langere tijd niet gewerkt? Je was ziek of koos voor iets anders dan werken? Misschien heb je een langere tijd geen passend werk kunnen vinden? Of heb je werk gedaan wat je niet echt leuk vond? Je bent een herintreder in de arbeidsmarkt en wilt weten hoe je dat het beste kan aanpakken. Een loopbaancoach helpt je daar graag bij.

Waar te beginnen?

Bij jou! Inderdaad we beginnen bij jou. Jij bent een langere tijd uitgestapt en dat verdient even de aandacht. Wat deed het met je? Hoe vind je het dat het weer zover is? Wat wil je nou eigenlijk echt gaan doen? Al deze vragen of wel meer kun je bespreken met de loopbaancoach om een goed beeld te krijgen. Werken aan je zelfvertrouwen staat in zo'n geval op nummer 1. De rest volgt vanzelf. De loopbaancoach staat je deskundig bij en helpt bij het stellen van de gewenste doelen.

Wat betekent een loopbaancoach voor herintreders?

Een loopbaancoach kan heel veel betekenen voor jou als herintreder. Vergeet niet dat iedereen kan begrijpen dat het herintreden op de arbeidsmarkt niet makkelijk is. Een goede coaching daarbij door een loopbaancoach kan het herintreden versoepelen. Je kunt dan met meer zelfvertrouwen starten en je sneller op je gemak voelen dan wanneer je dat helemaal zelf zou moeten doen.

Hoe vind je als herintreder een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Als herintreder heb je baat bij een goede loopbaancoach. Je hebt een deskundige nodig om het herintreden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom staan er hieronder belangrijke eisen waar je op kunt letten bij het vinden van een goede loopbaancoach. Een goede loopbaanadviseur:

  • heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Wie betaalt de loopbaancoaching?

In het geval van herintreden na ziekte is de kans groot dat de loopbaancoaching door jouw werkgever vergoed wordt. Bespreek dit met je werkgever. Als je geen werkgever hebt en dus op zoek moet naar een nieuwe baan kun je als particulier rekenen op een belastingteruggaaf.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.