Loopbaancoaching voor CFO's

Ben je een chief financial officer (CFO) en op zoek naar goede coaching binnen je werk? Wil je je persoonlijke en professioneel op een hoger niveau krijgen? Loop je ergens tegenaan of vraag je je af wat loopbaancoaching voor jou kan betekenen? Dan zit je hier goed.

Loopbaancoaching voor CFO's

Iedereen kan baat hebben bij loopbaancoaching. Als CFO heb je te maken met veel verantwoordelijkheid. Je moet accuraat en bedachtzaam te werk. Je moet stressbestendig en flexibel zijn. Loopbaancoaching is de plek waar je voor jezelf kunt zitten, dus het draait om jou en niet het werk.

Hoe zit dat, loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is bedoeld om je op weg te helpen binnen je werk. Je kunt persoonlijke en professioneel groeien in je werk en de groei kan af en toe stil liggen. Je mist misschien wat uitdaging of verlangt naar bepaalde taken binnen je werk. Hoe dan ook, je wilt vooruit en dat gebeurt niet.

Binnen loopbaancoaching bespreek jij als CFO samen met je loopbaancoach je loopbaanvraagstuk. Je loopt op je werk vast, hebt onvoldoende uitdaging, wilt iets anders gaan doen of hebt een andere vraag.

Na het bespreken van je loopbaanvraag voer je gesprekken waarin de loopbaancoach een luisterend oor biedt. Jij bent voornamelijk aan het woord. De loopbaancoach stelt af en toe vragen om jou dichter bij de kern te krijgen.

De gesprekken zijn verdiepend. Je doet in de meeste gevallen ontdekkingen op. Waarom iets je bijvoorbeeld niet lukt? Waarom jij steeds dezelfde fout maakt? Waarom het niet tussen jou en je collega of werkgever ligt? Je houdt het bij jezelf en zodoende kom je dieper bij de kern.

Eenmaal inzichten verkregen ga je SMART-doelen opstellen. De antwoorden op jouw vragen schuilen in jou. Je gaat met die antwoorden aan de slag. De opgestelde doelen worden actiedoelen waar jij aan gaat werken.

Tijdens tussentijdse gesprekken bespreek je hoe het ervoor staat en hoe je aan je doelen werkt. Soms worden doelen bijgesteld. Wanneer het gewenste resultaat is behaald vind er een afrondingsgesprek plaats. Dat gesprek is bedoelt om inzichtelijk te maken hoe nu verder zonder loopbaancoaching. En uiteraard om het traject te evalueren.

Loopbaancoaching heeft zin, waarom?

Het heeft zeker zin en is de moeite waard om eens te zitten met een loopbaancoach. De coach biedt een luisterend oor waardoor jij bewuster gaat worden en het overzicht krijgt in je eigen handelen en denken. Je kunt dan verder en de stimulans van een loopbaancoach helpt je bij het ondernemen van acties. Je komt geregeld terug bij de loopbaancoach om je doelen te bespreken en te evalueren.

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen!

Het beroep loopbaancoach is geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zich loopbaancoach kan en mag noemen. Dat maakt het vinden van een goede loopbaancoach ook lastiger. Het kan ook veel tijd en energie kosten. Oriënteer je door gratis en vrijblijvend offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.