Loopbaancoaching voor IT-specialisten

Als IT-specialist wordt er veel van je gevraagd. Je bent letterlijk niet te missen binnen het bedrijfsleven anno vandaag! Je hebt veel verantwoordelijkheid. Je moet analytisch zijn en je werk zeer accuraat uitvoeren. Kortom, er wordt veel van je gevraagd. Het werk kan je stress doen ervaren en misschien ervaar je de eerste tekenen van een burn-out.

Wat betekent loopbaancoaching voor ICT-specialisten?

Je vraagt je misschien af wat een loopbaancoach voor jou als IT-specialist kan betekenen. Dat is een terechte vraag. Je loopt misschien tegen werkdruk of je wilt weten hoe je met bepaalde (werk)situaties kunt omgaan? Je voelt je ondergewaardeerd of niet voldoende uitgedaagd? Wat de reden ook is, een loopbaancoach is een deskundige die middels gespreksvoering achterhaalt hoe hij/zij jouw werkplezier weer op peil kan krijgen. Samen uiteraard!

Hoe vind je als IT-specialist een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Als IT-specialist is het te begrijpen dat je een goede loopbaancoach nodig hebt. Een loopbaancoach die het vak kent en weet waar jij het over hebt. Een loopbaancoach die je vakgericht en deskundig coacht. Hieronder vind je een aantal eisen waar je aan kunt denken bij het vinden van een goede loopbaancoach.

  • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Wie betaalt de loopbaancoaching?

Indien je door je werkgever doorverwezen wordt naar een loopbaancoach kun je verwachten dat zij voor de kosten opdraaien. Bespreek dit met je werkgever. Als je geen werkgever hebt kun je als particulier rekenen op een belastingteruggaaf.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.