Loopbaancoaching voor introverts

Iedereen die werkt kan baat hebben bij loopbaancoaching. Ook jij als introvert persoon kan je profijt halen uit loopbaancoaching.

Introvert zijn

Introvert zijn brengt veel voordelen met zich mee. Je ervaart (bijna) alles vanuit het filter wat van binnenuit komt. Je haalt energie uit jezelf door je in jezelf te richten. Het ordenen van gedachten doe je van binnenuit en wanneer de gedachten geordend zijn spreek je ze uit.

Als introverte mens kun je de neiging krijgen om problemen intern te zoeken. Je kunt sneller de schuld naar jezelf toe schuiven. Zo misschien ook op het gebied van werk. Loopbaancoaching kan je de nodige zelfkennis kunnen bieden om een realistischer denkbeeld te creëren.

Lees ook: Wikipedia

Heeft loopbaancoaching zin voor een introvert?

Loopbaancoaching is bedoeld om je op weg te helpen op het gebied van werk, je kunt als introvert denken aan de volgende punten:

  • Je sterke en zwakke kanten onder de loep nemen
  • problemen op het werk op willen lossen
  • of een carrièreswitch wilt maken

Op deze pagina kun je nog tientallen andere redenen vinden om loopbaancoaching in te zetten.

Meer naar buiten toetreden

Wil je leren om meer naar buiten toe te treden of wil je leren hoe je je ideeën het beste kunt uiten? Een loopbaancoach kan je helpen bij het opstellen van doelen waar je aan gaat werken. De loopbaancoach helpt je doel specifiek te maken en te vertalen naar acties. Terwijl jij werkt aan je doelen kom je geregeld terug bij je loopbaancoach om complimenten te krijgen! Uiteraard als je er aan hebt gewerkt (of je best hebt gedaan!).

Wie betaalt de loopbaancoaching?

Indien je door je werkgever doorverwezen wordt naar een loopbaancoach kun je verwachten dat zij voor de kosten opdraaien. Als je geen werkgever hebt kun je als particulier rekenen op een belastingteruggaaf.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.