Met tegenzin naar werk? 4 tips die je kunnen helpen!

We staan allemaal weleens met een slecht been uit bed. Met tegenzin naar werk gaan kan ook jou weleens overkomen. Wanneer het te vaak gebeurt moet je er over nadenken, want misschien is het tijd voor iets anders. Voordat het zover komt kun je gebruik maken van de onderstaande tips om 'zin' in je werk te behouden!

  1. Ga je met tegenzin naar je werk? Ga dan na waarom dat zo is. Wat maakt dat je tegenzin ervaart? Is het het werk zelf? Je collega's? Je werkgever? Het kan ook zijn dat je werk te makkelijk of juist te moeilijk is. Ga na wat je in zo'n geval kan veranderen om werkplezier te behouden.
  2. Je kunt verwachten dat het werk je vermaakt, maar ook jij moet er wat aan doen. Ga na wat voor veranderingen zullen helpen om je werk met veel meer zin te doen. Voer deze veranderingen in. Bespreek grote veranderingen uiteraard eerst met je leidinggevende/werkgever.
  3. Stel doelen op. Doelen helpen je om meer uitdaging uit je leven en werk te halen.
  4. Wanneer je er achter komt dat het werk niet bij je past kun je overwegen om ander werk te zoeken. Trek deze conclusie niet te snel. Ga op onderzoek uit of je gevoel en gedachten wel klopt. Meestal is het gevoel namelijk tijdelijk. Zoek daarom als eerste naar nieuwe uitdagingen door doelen op te stellen. Blijft het aan? Dan kun je in gesprek gaan met een loopbaancoach en bespreken of een carrièreswitch echt iets is wat je wil gaan doen.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij loopbaancoaches in jouw regio op. Leg het aanbod naast elkaar, maak een eerste kennismakingsgesprek en bekijk welke coach het beste bij je past.