Het maken van een carrièreswitch: 6 redenen

Loopbaancoaching is bedoeld voor mensen die in hun loopbaan gecoacht willen worden. Je kunt het zo breed mogelijk inzetten. Denk aan het verkrijgen van zelfinzicht op persoonlijk en professioneel gebied tot het maken van een carrièreswitch.

Waarom een carrièreswitch?

Binnen onze loopbaan lopen we weleens ergens tegenaan. Dat zijn de leermomenten. We ontwikkelen ons verder en werven door die ontwikkelen misschien hogere of andere functies. Echter is er een groep die zich niet meer op zijn/haar plek voelt of nooit heeft gevoeld. Deze mensen hebben waarschijnlijk een carrièreswitch overwogen. Er zijn verschillende redenen om een switch te overwegen:

  1. Je hebt een verkeerde beroepskeuze gemaakt
  2. Je bent uitgekeken op het beroep of je huidige functie
  3. Je had meer willen bereiken binnen je huidige loopbaan, maar het is je niet gelukt
  4. Je werkzaamheden binnen je huidige werk zijn niet uitdagend of het vraagt juist te veel
  5. Er gaat een reorganisatie plaatsvinden
  6. Je wilt je jongens-/meisjesdroom waarmaken

Je kunt rekenen op een loopbaancoach

De keus is gemaakt, je wilt een carrièreswitch maken. De volgende stap is een stuk moeilijker. Met name als je vastigheid hebt en je de kostwinner bent. Tevens kan het in andere gevallen net zo spannend zijn. Je staat er niet alleen voor. Een loopbaancoach begeleidt je bij dit proces om de juiste overwegingen te maken. Realiseer je dromen en/of doelen door een loopbaancoach in te zetten die je coacht bij het waarmaken van je doel.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij loopbaancoaches in jouw regio op. Leg het aanbod naast elkaar, maak een eerste kennismakingsgesprek en bekijk welke coach het beste bij je past.