Loopbaancoaching voor artsen

Een hoge werkdruk komt zeer regelmatig voor bij het werk van artsen. Het is tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend dat een arts, een arts voor het leven blijft. Het werk vraagt grote verantwoordelijkheid en flexibiliteit. Hoe kun je daar het beste mee omgaan?

Omgaan met werkdruk

Als arts is het belangrijk om manieren te vinden met het omgaan van werkdruk. Een loopbaancoach kan je hierbij helpen. Het is tenslotte belangrijk om je spanning-ontspanning balans goed op te maken. Dat zal geen ander beter weten dan jij! Zelfzorg gaat voorop.

Alle stress die je opbouwt moet er weer uit kunnen. Dat kan bijv. in je vrije tijd. Hoe je dit en meer het beste kunt aan pakken is bespreekbaar met een loopbaancoach. Een loopbaancoach is een deskundige die je helpt meer plezier uit je werk te halen.

Persoonlijke groei van de arts

Binnen loopbaancoaching gaat het niet alleen maar om professionele groei. Loopbaancoaching is gericht op jou. Het gaat om jou op weg te helpen om verder te groeien in je werk, het werk aangenamer te laten voelen of om je te leren met werkdruk om te gaan.

Loopbaancoaching voor artsen

Het kan zo zijn dat je vraag nog niet concreet is. Je wilt graag dat er een spiegel voor je gehouden wordt zodat jij tot zelfreflectie kunt komen. Dat je opnieuw je sterke en zwakke kanten bestudeerd of je drijfveren na gaat. Ook hier kan loopbaancoaching je bij helpen.

Carrière switch als arts

Wil je als arts een carrièreswitch maken binnen de gezondheidszorg? Of misschien wel helemaal iets anders? Zo'n keus is niet snel gemaakt en moet goed doordacht worden. Daarom is een loopbaancoach een goede sparringpartner. Door in gesprek te gaan met een loopbaancoach kun je in een vertrouwde omgeving en door een loopbaancoach die geen oordeel velt vrijuit spreken over je ambities. Het gaat erom dat je uitgedaagd blijft, of dit nu in je huidige werk als arts is of ergens anders binnen dezelfde functie of een andere.

Hoe vind je als arts een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach te vinden. Als arts zal je baat hebben bij een loopbaancoach die veel ervaring heeft met het coachen van artsen.

Kies voor een loopbaancoach met de nodige opleiding en ervaring om op deskundige wijze geholpen te worden. Hieronder een opsomming waar je op kunt letten bij het vinden van een goede loopbaancoach.

  • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.