Loopbaancoaching voor belastingmedewerkers

Werken voor de Belastingdienst is een uitdaging. Het werk vraagt veel stressbestendigheid, flexibiliteit, deadlines halen en ondertussen klantvriendelijk blijven. Je treedt als dienstverlener op waar kwaliteit leveren hoog staat.

Stress

Het werk bij de Belastingdienst kan stress met zich meebrengen. De vraag is dus hoe ga je daarmee om? Al die stress wat je opbouwt moet er weer uit. Gebeurt dat niet, dan kun je op de lange termijn een burn-out krijgen. Het laatste wat je jezelf wenst is ziek worden door je baan. Terwijl het een waardevolle baan is die je misschien de nodige uitdaging biedt!

Door een loopbaancoach in te zetten ga je na waar je tegenaan loopt op je werk. Het probleem wordt uitgebreid besproken. Daarvoor gebruikt de loopbaancoach technieken die bij jou passen.

Doorgroeien

Is de uitdaging er vanaf? Wil je jezelf meer uitdagen? Of wil je binnen je werk een andere functie? Maak het mogelijk! Je loopbaancoach kan je helpen bij het realiseren van zo'n doel. Het bespreken en een plan van aanpak maken zijn de stappen die je zet binnen een loopbaantraject. De volgende stap is aan jou: actie ondernemen!

Hoe vind je als belastingmedewerker een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om een goede loopbaancoach eruit te vissen. Als belastingmedewerker is het te begrijpen dat je een goede loopbaancoach nodig hebt. Een loopbaancoach die de druk binnen de Belastingdienst kent of zich weet in te leven.

Hieronder vind je een aantal eisen waar je aan kunt denken bij het vinden van een goede loopbaancoach:

  • hij/zij heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel
  • is empathisch
  • is positief
  • is stimulerend om je tot actie te krijgen
  • beschikt over eigen zelfkennis

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Dan kun je je oriënteren door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loopbaancoaches uit jouw regio op te vragen. Vergelijk het aanbod en bekijk welke coach het beste bij je past.