Loopbaancoaching

Loopbaancoaching, wat is dat? Loopbaancoaching, ook wel jobcoaching genoemd, is coaching die gericht is op herori├źnteren van werk of een functie. De loopbaancoach coacht je binnen je loopbaanontwikkeling en begeleid je bij het maken van de volgende stap in je werk.

Loopbaancoaching zinvol?

De meerwaarde van een loopbaancoach kan van groot belang zijn. Denk daarbij aan een luisterend oor van een deskundige die in een gesprek richting geeft naar jouw wensen en verlangens over een passende loopbaan zodat jij ontdekkingen kunt doen op persoonlijk en professioneel vlak. Deze ontdekkingen vertaal je op z'n beurt naar SMART-doelen waar je mee aan de slag kunt. Zo geven acties vaak reacties en kun je gaandeweg ervaren of iets echt 'leuk'  is voor jou of niet.

In sommige gevallen weten mensen helemaal niet wat ze willen en zo'n loopbaancoach zoekt met je mee door gerichte vragen te stellen. Je kunt ontdekkingen doen over jezelf waar je misschien nooit eerder achter bent gekomen.

Life changing

Het gesprek met de loopbaancoach kan 'life changing' zijn, omdat de gespreksvoering een verdiepende karakter heeft. Het doel is dicht bij het probleem/obstakel te komen. Je leert jezelf beter kennen en krijgt inzicht in hoe je naar problemen aankijkt. En dat is een van de beste manieren om het aan te kunnen pakken.

Wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij loopbaancoaches in jouw regio op. Leg het aanbod naast elkaar, maak een eerste kennismakingsgesprek en bekijk welke coach het beste bij je past.