Met tegenzin naar werk? 7 tips die je kunnen helpen!

We staan allemaal weleens met een slechte been uit bed. Met tegenzin naar je werk gaan kan je weleens overkomen. Wanneer het te vaak gebeurt moet je er even over nadenken. Is het tijd voor iets anders? Voordat het zover komt kun je gebruik maken van de onderstaande tips om ‘zin’ in je werk te behouden!

  1. Ga je met tegenzin naar je werk? Ga dan na wat de redenen zijn. Wat maakt dat je tegenzin ervaart? Is het het werk zelf? Je collega’s? Je werkgever? Het kan ook zijn dat je werk te makkelijk of juist te moeilijk is. Ga na wat je in zo’n geval kan veranderen om werkplezier te behouden.
  2. Je kunt verwachten dat het werk je vermaakt, maar ook jij moet er wat aan doen. Ga na wat voor veranderingen zullen helpen om je werk met veel meer zin te doen. Voer deze veranderingen in. Bespreek grote veranderingen uiteraard eerst met je leidinggevende/ werkgever.
  3. Stel doelen op. Doelen helpen je om meer uitdaging uit je leven en werk te halen.
  4. Wanneer je achter komt dat het werk niet bij je past kun je overwegen om ander werk te zoeken. Trek deze conclusie niet te snel. Ga op onderzoek uit of je gevoel en gedachten wel klopt. Meestal is het gevoel namelijk tijdelijk. Zoek daarom als eerste naar nieuwe uitdagingen door doelen op te stellen. Blijft het aan? Dan kun je in gesprek gaan met een loopbaancoach of een carrière switch echt iets is wat je wil gaan doen.