Loopbaancoaching voor bankmedewerkers

Iedereen kan baat hebben bij loopbaancoaching. Als bankmedewerker heb je te maken met mensen. Verschillende soorten mensen waar je dienst aan moet verlenen. Daarnaast heb je misschien te maken met targets. Je kunt werkdruk ervaren.

Waarom loopbaancoaching voor bankmedewerkers?

Je kunt door verschillende redenen naar de loopbaancoach kunnen gaan. Een aantal redenen om naar een loopbaancoach te gaan;

  • oriënteren op werk
  • oriënteren op een nieuwe functie binnen huidige werkgever
  • oriënteren op een carrière switch
  • oriënteren op doorgroeimogelijkheden

Samen met de loopbaancoach ga je opzoek naar antwoorden op werkgerelateerde vraagstukken. Je hebt een een loopbaanvraag en wilt het bespreken met een deskundige? Dat kan met de loopbaancoach. Je loopt tegen werkgerelateerde dingen aan maar weet je loopbaanvraag nog niet te formuleren? Dat geeft niet, de loopbaancoach helpt je bij het krijgen van het overzicht.

Loopbaanadvies

Het advies is in de vorm van het zoeken naar handvatten die jou kunnen helpen bij je loopbaanontwikkeling. De loopbaancoach is je sparringpartner waar je openlijk en in een vertrouwde omgeving je belemmeringen, uitdagingen, verlangens of ideeën rondom je loopbaan aan kwijt kunt. Het zoeken naar een juiste richting en de juiste stappen zetten, staat centraal.

Hoe vind je als bankmedewerker een goede loopbaancoach?

Een goede loopbaancoach is belangrijk bij het realiseren van je loopbaandoelen. Een loopbaancoach is er voor jou en niet voor je werk, dus een klik met de loopbaancoach is belangrijk. Tevens onderscheid zich een goede loopbaancoach zich met een aantal andere kenmerken zoals;

  • heeft een gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleiding afgerond
  • heeft enigszins ervaring (basis loopbaancoaches tot 4 jaar werkervaring)
  • luistert vooral en praat zo min mogelijk
  • velt geen oordeel over jou en je verhaal
  • is empathisch en positief

Wat is een loopbaancoach?

Zoals hierboven is beschreven is het geen beschermd beroep, dus iedereen kan het zijn. Wanneer je gaat voor een loopbaancoach die een geschikte vooropleiding heeft kun je erop rekenen dat een ervaren loopbaancoach is. Iemand met het juiste papier kan aan de slag bij een organisatie voor loopbaancoaching waarmee de loopbaancoach dagelijks mensen coacht bij hun loopbaan. Dat zit toch wel goed?

Luistert vooral en velt geen oordeel 

De loopbaancoach is een luisterend oor voor jou. Zonder oordeel te vellen luistert een loopbaancoach naar jou en vraagt door waar nodig. Het doel is jou inzichten geven over je eigen vragen te beantwoorden. Het antwoord zit al in jou. Nu de kunst om dat naar boven te halen.

De loopbaancoach is positief, empathisch en stimulerend

De loopbaancoach is positief en zorgt ervoor dat jij gestimuleerd wordt om stappen te maken. Nadat jij helderheid krijg in je belemmeringen/ problemen is het tijd om ze aan te pakken. Je moet dus actie ondernemen en je loopbaancoach helpt je daarbij.

Loopbaancoaching voor bankmedewerkers, heeft het zin?

Als je ambitieus bent en graag je eigen grenzen verlegt of je werk (niet) meer goed voelt dan kun je veel baat hebben bij loopbaancoaching. Zie een loopbaancoaching als een manier om verder te kunnen. Je krijgt het nodige inzicht en stimulans om de stap(pen) te zetten op je werk.

Loopbaancoaching heeft zin, waarom?

Het heeft zeker zin en is de moeite waard om eens te zitten met een loopbaancoach.De loopbaancoach biedt een luisterend oor waarmee jij bewuster en bewuster gaat worden en het overzicht krijgt. Je kunt dan verder en stimulans van een loopbaancoach helpt je bij het ondernemen van acties nog eens mee. Je komt geregeld terug bij de loopbaancoach om je doelen te bespreken en te evalueren.

Betaalt mijn werkgever de kosten?

Als je door je werkgever verwezen bent naar een loopbaancoach, dan kun je erop rekenen dat zij voor de kosten opdraaien. Bespreek dit vooraf. De werkgever reserveert een deel voor de scholing van zijn werknemer. Uit dat potje zou je loopbaantraject betaalt kunnen worden.

Ga je als particulier zelf naar een loopbaancoach, dan wordt het in de meeste gevallen niet vergoed door je werkgever. Als het bedoelt is om je verder te ontwikkelen, dan kun je rekenen op het zelf betalen van de kosten. Het kost je dan even wat, maar vergeet niet dat het je op de lange termijn ook wat oplevert.