Loopbaancoaching voor advocaten

Zoek je loopbaancoaching die zich geheel bezigheid met advocatuur? Wil je begrepen worden over punten waar jij binnen je werk tegenaan loopt? Heb je behoefte naar meer inzicht in je mogelijkheden? Lees dan verder.

Loopbaancoach voor advocaten 

Als advocaat heb jij voortdurend te maken met mensen en hun juridisch vraagstuk. Je hebt een belangrijke rol binnen het rechtssysteem en zonder jouw inzet kunnen burgers vaak niet verder. En jij? Hoe zorg jij dat jij verder kunt? Is loopbaancoaching iets voor jou als advocaat?

Werkdruk 

Het werk als advocaat is gericht op harde feiten met oog op details. Jij moet het verschil maken met de bewijzen/ oplossingen. Je kunt met lastige casussen te maken hebben of herhaaldelijk een werkwijze hanteren wat voor jou veel tijd rooft. Je creëert je eigen werkdruk. Misschien werk je voor een werkgever en moet je het werk binnen deadlines afkrijgen. Ook in dat geval kun je last hebben van werkdruk.

Efficiënt werken

Je hebt te maken met veel stukken lezen en dat neemt veel tijd in beslag. Ook heb je binnen je baan te maken met veel uitzoekwerk. Hoe kun je als advocaat efficiënter werken? Een loopbaancoach kan je daarbij helpen.

Het loopbaantraject

In gesprek met de loopbaancoach vertel jij over het werk als advocaat. Je hebt misschien al een concrete loopbaanvraag. Je gaat in gesprek met de loopbaancoach om te achterhalen waar jij tegenaan loopt of verder wilt ontwikkelen. In het gesprek creëert de loopbaancoach inzichten voor jou. Je doet ontdekkingen die leiden tot smart doelen.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling advocaat

Wil je werken aan je loopbaanontwikkeling door stil te staan bij je persoonlijke en professionele ontwikkelpunten, dan kun je baat hebben als advocaat bij loopbaancoaching.

Een loopbaancoach richt zich op jou en jouw ontwikkeling. Samen kijken jullie naar je loopbaanvraag en bestuderen jullie dat middels gespreksvoering.

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal. In je werk gaat het om anderen, maar bij loopbaancoaching gaat het om jou. Je leert jezelf beter kennen; je sterke en zwakke punten en je drijfveren. Daarnaast krijg je antwoord op vragen die rondspoken of je krijgt een beter beeld hoe je bepaalde problemen het beste kunt aanpakken.

Verkennen, versterken of een carrière switch

Het gaat niet altijd om belemmeringen in het werk. Loopbaancoaching is ook bedoeld bij oriënteren op een nieuwe functie binnen je sector of het maken van een carrière switch. Herken je je in één of meerdere van de onderstaande vragen? Dan kan jij baat hebben bij loopbaancoaching.

Ben je benieuwd naar;

  • je loopbaan verkennen
  • je loopbaan versterken
  • een nieuwe weg in slaan binnen je loopbaan

Loopbaancoaching draait om het verkennen, versterken of het oriënteren op een nieuwe baan. Je kunt je afvragen of je meer uit je werk kunt halen of dat je een nieuwe functie wel interessant vindt. Misschien wil je heel wat anders doen tot je pensioen. Hoe dan ook een loopbaancoach denkt graag met je mee.

3 vragen binnen loopbaancoaching

De loopbaancoach is er voor jou om je op weg te helpen door middel van 3 vragen na te gaan, namelijk;

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?

Wat doet de loopbaancoach?

De loopbaancoach luistert aandachtig naar jouw verhaal. Het gaat erom wat jij wilt bespreken. Je hoeft het niet eens concreet te hebben. Het gaat erom dat jij een stapje verder wilt komen in je loopbaanontwikkeling. Of het om een probleem is binnen je werk of met een collega/ cliënt óf dat het om verder ontwikkelen gaat, loopbaancoaching is breed inzetbaar.

Waar gaat loopbaancoaching over?

Ontdekken wat je sterke en zwakke kanten zijn kan je helpen om daar bewuster mee om te gaan. Daarnaast sta je stil bij je drijfveren. Waarom heb je voor dit werk gekozen? Voel je je nog op je plek binnen dit werk, functie en organisatie? Vind je dat je meer kan? Wil je liever een ander functie? Al deze vragen beantwoord je middels een gesprek met de loopbaancoach. De loopbaancoach helpt je bij het herstructureren van je antwoorden.

Het gaat om jou

Het gaat niet alleen om een functie. Het ligt dieper. Beoordeel bijvoorbeeld even je kwaliteiten. Wat zijn je kwaliteiten? Komen ze voldoende tot hun recht? Misschien wil je weten hoe je een bepaalde kwaliteit beter kunt ontwikkelen. Al deze vragen kun je stellen binnen je loopbaantraject aan je loopbaancoach.

Wat betekent een loopbaancoach voor een advocaat?

Het doel van loopbaancoaching is in beweging komen. Als advocaat ben je dat continu. Je moet veel inlezen, onderzoeken en vanuit een analytisch blik conclusies trekken. Het is een job met veel leeswerk.

Jouw belangen als advocaat

Je komt binnen je werk op voor de belangen van anderen. Binnen loopbaancoaching gaat het om jou, dus jouw belangen staan centraal. Durf je naar jezelf te kijken? Wil je leren om je hulpvraag te onderzoeken en antwoord(en) vinden om efficiënter te gaan werken? Je kunt rekenen op de hulp van je loopbaancoach om deze of andere werk gerelateerde doelen te realiseren.

Is coaching hetzelfde als sparren met collega’s?

Op het werk kun je vast sparren met collega’s. Heel waardevol dat het kan en gebeurt. Echter onderscheid een loopbaantraject zich van het sparren met een collega. Waarom? Een loopbaancoach is een persoon die jou niet kent, geen oordeelt velt en is persoonlijk. Het gaat bij een loopbaancoach om jou op weg te helpen en niet het werk wat meestal wel het uitgangspunt is bij het sparren met een collega.

Hoe vind je als advocaat een goede loopbaancoach?

Iedereen mag zich loopbaancoach noemen en dat maakt het lastig om de goede loopbaancoach voor jezelf te vinden. Als advocaat kun jij tijd en energie besparen en daarom hebben wij voor jou de mogelijkheid gecreëerd om gratis en vrijblijvend te oriënteren op goede loopbaancoaches uit jouw regio. Wil je hier gebruik van maken, klik dan hier.

In de meeste gevallen is het eerste gesprek gratis. Informeer hier altijd naar bij de loopbaancoach.

Wie betaalt de loopbaancoaching?

Indien je door je werkgever wordt doorverwezen naar een loopbaancoach kun je verwachten dat zij voor de kosten opdraaien. Bespreek dit met je werkgever. Als je geen werkgever hebt en dus opzoek moet naar een nieuwe werkgever na een ziekteperiode of werkloze periode kun je als particulier bij aantoning dat het loopbaantraject geleid heeft naar een nieuwe werkgever rekenen op een belastingteruggaaf. Wil je meer informatie kijk dan op de website van de belastingdienst.